850,-
Hamont-Achel (BE)
80
Terug

2 DAAGSE NIVEAU 2 OPLEIDING: Body Positioning, vernieuwde inhoud waarin de laatste inzichten zijn verwerkt


INSCHRIJVEN

OMSCHRIJVING

Voor ervaren bikefitters (minimaal 25 bikefits) De body positioning opleiding is een praktijkgerichte opleiding met als doel kennis over bikefitting te verhogen en kritisch te leren denken over wat er gebeurd tijdens een bikefit. Dit zorgt samen met praktische uitleg dat het eenvoudiger wordt een individueel aangepaste bikefit aan de klant aan te bieden. De opleiding gaat uit van menselijke vaardigheden, communicatie en feedback welke onmisbaar zijn voor een perfecte bikefit. Veel nadruk zal liggen op het stellen van de juiste vragen, het interpreteren van feedback en het realiseren welke factoren hier impact op hebben. .Het is een verfijning ten opzichte van alle gesystematiseerde en op data-acquisitie / technologie gebaseerde benaderingen die, van nature, proberen (en falen) om de behoefte aan een goed opgeleide, toegewijde en huidige bikefitter in te vullen. Als je eenmaal weet hoe je moet fitten, kun je de technologieën voor je laten werken. Honderden bikefitters van over de hele wereld hebben deze opleiding al gedaan, waarvan velen met ervaring met verschillende bikefit technologie. Bijna allemaal melden dat het de manier waarop ze een bikefit doen aanzienlijk is verbeterd na het volgen van deze opleiding. Waarbij velen het een complete game-changer noemen. Vaak wordt opgemerkt dat door de toegenomen kennis de technologie nu beter begrepen wordt en een meer ondersteunende in plaats van sturende rol heeft tijdens de bikefit Dus als je al met bepaalde technologie werkt, of gewoon wilt leren hoe je de resultaten van de bikefit kunt optimaliseren voor het specifieke individu, schrijf je dan in voor deze cursus en we delen graag deze zeer bevredigende en effectieve manier van bikefitting met jou Houd er rekening mee dat deze tweedaagse cursus de positie voor wegwielrennen (geen TT/Offroad) of schoenaanpassingen (-shims/wedges enz.) behandelt. Alle verdere opleidingen vertrekken vanuit de body positioning opleiding . Dus als je onze TT/TRI/Foot Correction/Off Road wilt doen, raden we ten zeerste aan om eerst Body Positioning te doen. Alle andere cursussen bouwen voort op de concepten en vaardigheden die hier worden geleerd.


DOEL

De Torke Cycling Body Positioning-cursus is bedoeld voor diegenen die al bekend zijn met traditionele, standaard methoden van bikefitting en die op zoek zijn naar een aanvullende en consistent nauwkeurigere benadering om inzicht te krijgen in de optimalisatie van individuele fietspositie.

INHOUD

Inhoud

Micro-aanpassers / Macro-aanpassers - University of Utah-theorie van bikefit versus de realiteit van middelbare leeftijd
Pre-screening – Nuttige flexibiliteitstesten
Plaatsing van de pedaalas - Pliometrische of persoonlijke voorkeuren vs. Kracht richting.
Schoenplaat positionering voor bepaalde zitposities. Planti/dorsi gebogen voeten en schoenplaat positie
Introductie van de theorie en praktijk van schoenplaat positie tussen 1e Methatarsaalkop en middenvoet.
Cranklengte - koppel, kracht en vermogen. Heup buiging.
Beenstrekking – De effecten van onder- en over extensie en belangrijke indicatoren voor het selecteren van een individueel geschikte zadelhoogte
Bekkenrotatie bij gebogen ruggengraad
Schouder- en armstrekking
Balanceren van zwaartekracht en aerodynamische, houdings- en prestatie-implicaties van positie

Praktijkgedeelte

Praktisch leren van functionele testmethoden voor het beoordelen van de juiste zadelpositie en het beoordelen van een bewegend lichaam.
Introductie van zadelvormselectie, ideale benefits en veelvoorkomende problemen. Bekkenanatomie en eigenschappen van de fiets.

Praktisch leren van zadel terug stand bepaling voor weg / Cross / TT
Reikwijdte en drop selectie van stuur - functionele implicaties
Praktische leersessie gebaseerd op het vinden van de functionele beperkingen van een persoon en het kiezen van een X/Y-stuurpositie

DOCENTEN

• Tony Corke
• Niels Heuvelman

AANPAK

De cursus Body Positioning is bedoeld om kennis, kritisch denkproces, vaardigheden en methoden in de praktische toepassing van bikefitting voor individuele fietsers aanzienlijk te vergroten. Deze cursus biedt de tijd om individuen op een punt te krijgen waar ze met vertrouwen 's werelds toonaangevende bikefitting kunnen toepassen voor het positioneren van de contactpunten met de fiets.

De opleiding bestaat uit 1 deel theoretische achtergrond (ongeveer 40%) en een groot deel praktijk werk. Tijdens het praktijkwerk wordt de groep in 1, 2 of 3 groepen verdeeld. De deelnemers zijn ook de testpersonen zodat iedere deelnemer de individuele aanpassingen kan ervaren.

Tijdens de opleiding worden verschillende werkwijzen gebruikt, er wordt zowel op iemand zijn of haar eigen fiets gewerkt (gebruik makend van een verstelbare stuurpen), maar er wordt ook op een fitbike / size cycle gewerkt. Hierdoor krijgen de deelnemers inzicht in de voor- en nadelen van beide methodes.

Tijdens de opleiding zijn verschillende veel gebruikte technologieën beschikbaar (zadeldruk, motion capture, etc,...) maar gezien de neutraliteit van de opleiding worden deze niet actief gebruikt in het proces. Wel kan extra uitleg of een demo worden voorzien om te laten zien hoe bepaalde technologieën van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Bij de opleiding inbegrepen zijn

- Eventuele materialen die gebruikt worden tijdens de fit
- 30 dagen gratis gebruik van het Cyclefit software programma
- Een eenvoudige lunch
- Toegang tot onze uitgebreide database met afbeeldingen te gebruiken op website en in rapporten (enkel van buisness to consumer gebruik)CERTIFICERING

Deze opleiding is gecertificeerd door de IBFI.
Het volgen van deze opleiding levert u 80 IBFI punten op.


ANNULATIEVOORWAARDEN

Je kan kosteloos annuleren tot 14 kalenderdagen voor de aanvang van de opleiding. Bij tijdige en schriftelijke uitschrijving (via mail) krijg je het inschrijvingsgeld teruggestort, bij annullatie na die datum of als je niet aanwezig bent tijdens de opleiding, blijft het inschrijvingsgeld volledig verschuldigd.INSCHRIJVEN

Locatie
Taal
Data
Tijd
Prijs
Inschrijven
Locatie:
Hamont-Achel (BE)
Taal:
NL - EN
Data:
13/02 + 14/02
Tijd:
09:00 - 17:00
Prijs:
€ 850,-
Locatie:
Hamont-Achel (BE)
Taal:
NL - EN
Data:
17/04 + 18/04
Tijd:
09:00 - 17:00
Prijs:
€ 850,-
Locatie:
Hamont-Achel (BE)
Taal:
NL - EN
Data:
05/06 + 06/06
Tijd:
09:00 - 17:00
Prijs:
€ 850,-
CycleFit
Thomas Wattsonlaan 2 bus 1
3930 Hamont-Achel
Belgium
Tel. +32 (0) 11 195 319
mail mail

© 2022 Cyclefit, All rights reserved